Hieronder het antwoord op enkele veelgestelde vragen.

DE CURSUSSEN: HOE GA JE AAN DE SLAG?

Een online coach cursus helpt je verder op weg om zelfstandig aan de slag te gaan met een probleem waar je momenteel tegenaan loopt. Elke cursus is zorgvuldig opgebouwd en begeleid je stap voor stap naar jouw gewenste doel.
Alle cursussen geven een grondige uitleg van de achterliggende principes van een probleem. Daarnaast wordt aandacht besteedt aan het onderzoek naar onderliggende mechanismen welke jouw probleem mogelijk in stand houdt. In de opbouw wordt gewerkt met tekst, afbeeldingen, video en opdrachten. Het belangrijkste onderdeel van een cursus is dat jij zelf aan de slag gaat met concrete en praktische oefeningen. Bij verschillende oefeningen worden werkbladen ter beschikking gesteld welke je kunt downloaden en invullen. Zo heb je steeds iets concreet in handen waar je naar terug kunt grijpen.
Voor het beste resultaat wordt aangeraden de volgorde van de cursusopbouw te volgen en aanbevelingen rond oefentijden en andere zo goed mogelijk te volgen. Verder heb je enkel een grote portie motivatie en doorzettingsvermogen nodig en je kunt meteen aan de slag.
Om met een cursus te starten is er geen voorkennis vereist. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en opgebouwd zodat iedereen die toegang heeft tot een computer kan deelnemen. Binnen de cursussen kan je makkelijk heen en weer bladeren zodat je snel terug kunt grijpen naar eerdere onderwerpen wanneer je iets wilt opzoeken of nalezen.
Na aankoop van een cursus kan je hem raadplegen door je aan te melden op je account. Zoek vervolgens in het cursusoverzicht naar jouw cursus en je kunt de lessen raadplegen via het tabblad curriculum. Of kijk in je account (na aanmelding) bij je bestellingen en open daar de cursussen die je aangekocht hebt. Bij je bestellingen worden alleen cursussen weergegeven die je hebt aangekocht. Om een gratis cursus te raadplegen, dien je hem op te zoeken via het cursusoverzicht.
Na aankoop blijft een cursus levenslang raadpleegbaar. Wel tracht elke cursus je uit te dagen deze binnen een vooropgestelde termijn te doorlopen. Deze termijn is voor elke cursus verschillend en staat vermeldt onder het tabblad ‘overview’. Het aantal weken dat een cursus beschikbaar is, wordt vergeleken met de duur dat een gemiddeld coachtraject rond de desbetreffende vraag ongeveer duurt. Bij deze duur worden een aantal weken opgeteld en zo wordt de totale periode van beschikbaarheid berekend. Deze termijn is ingesteld om jou te motiveren en stimuleren echt met een cursus aan de slag te gaan. In sommige cursussen is een termijnplanning opgenomen met dingen die je de eerste week kunt doen, de tweede week enz. Hierdoor heb je een houvast, motivatie en leidraad om echt met je vraag aan het werk te gaan. Daarnaast zijn er cursussen waarbij de inhoud druppelsgewijs wordt weergegeven. Al deze methoden worden ingezet om je extra te motiveren en gefocust te houden op je groeiproces. Een tijdspanne intensief oefenen en aan een vraag werken, geeft immers de beste garantie op een gewenst eindresultaat.
Standaard is er geen ondersteuning voorzien bij de aankoop van een cursus. Bij praktische vragen of problemen, kan je altijd contact opnemen via mail op info@yoeka.be of telefonisch op het nummer: +32 494 67 27 29. Via deze weg wordt echter geen ondersteuning gegeven en ook niet ingegaan op vragen die betrekking hebben op je traject. Het is wel mogelijk om aanvullend een afspraak te maken met Cindy voor een coachgesprek online of face to face.
Wanneer de laatste les van een cursus niet zichtbaar is, dien je eerst de privacymelding inzake cookies te aanvaarden. Ga hiervoor terug naar de startpagina en aanvaard de cookies. Wanneer je nu terug naar de cursusinhoud gaat, zal je zien dat deze balk verdwenen is en je alle lessen kunt zien.
Wanneer de inhoud van een cursus volledig onzichtbaar is: Ga na of je bent aangemeld op jouw account. Cursussen kunnen enkel geraadpleegd worden wanneer jij bent aangemeld en deze hebt aangekocht of, in geval van een gratis cursus, op volg deze cursus hebt geklikt. Bij sommige cursussen kan het zijn dat de inhoud met mondjesmaat wordt vrijgegeven. Hier is dan slechts een deel van het lesplan zichtbaar na aankoop of aanmelding. Wanneer een cursus op deze manier is opgemaakt, kan je bv dagelijks of wekelijks een nieuwe les raadplegen. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat je in een bepaald tempo de cursus doorloopt. Soms is het nuttig wat trager te gaan zodat je een les volledig in je kunt opnemen en je kunt focussen op een enkele stap zonder vooruit te lopen. Indien een cursus is opgemaakt volgens deze methode, staat dit duidelijk vermeldt in de omschrijving van de cursus.
Alle cursussen zijn voornamelijk opgebouwd vanuit de visie van het oplossingsgericht werken. Daarnaast worden er methodieken en inzichten gebruikt uit verschillende invalshoeken. Dit maakt dat de cursussen een breed en stevig draagvlak hebben. Een overzicht van mijn opleidingen vindt u onder: ‘wie ben ik’ op de pagina over Yoeka.
Alle cursussen zijn volledig in het Nederlands opgemaakt. Het bronprogramma waarin de cursussen zijn opgemaakt, biedt geen Nederlandstalige ondersteuning. Hierdoor kan het gebeuren dat je soms een aantal woorden in het Engels te zien krijgt.
Nee, Yoeka doet veel meer dan dat! U kunt ook bij Yoeka terecht voor online coaching via videobellen of een face to face gesprek in de praktijk te Turnhout. Je kunt deze vormen van ondersteuning, indien gewenst, ook combineren met het doorlopen van een cursus. Neem gerust een kijkje op de website www.yoeka.be om meer te ontdekken over de werking.
Binnen de cursus wordt de mogelijkheid aangeboden elke les te voltooien. Wanneer je hier op klikt, zal je zien dat er een groen vinkje verschijnt in de overzichtsbalk naast deze les. Hierdoor kan je goed je vooruitgang zien en onthouden waar je gebleven bent. Bij cursussen waarvan de inhoud druppelsgewijs wordt vrijgegeven, dien je eerst een les te voltooien vooraleer je een volgende les kunt raadplegen. Voor het overige heeft het voltooien van een les geen verdere invloed op de zichtbaarheid van de lessen en de cursus.
Voor elke cursus wordt een ‘ideale’ termijn ingesteld om deze te doorlopen. Deze termijn wordt berekend vanuit het aantal coachgesprekken dat ongeveer nodig is voor het doorlopen van dit traject. Om je te motiveren echt aan de slag te gaan wordt aan elke cursus een tijdsduur gekoppeld. Na aankoop van een cursus begint deze tijd te lopen. Wanneer deze termijn verstreken is, blijft de cursus en lesinhoud zichtbaar en raadpleegbaar. De mogelijkheid tot het voltooien van lessen vervalt op dat ogenblik.
Nee! Dit bedrag, of ook wel gewoon de getallen 12345, wordt ingesteld bij cursussen welke nog in aanmaak zijn en welke je later kunt aankopen. Bij gratis cursussen staat geen bedrag vermeldt. De prijs van een cursus wordt steeds berekend op basis van het geschatte aantal coachgesprekken dat nodig is om een bepaalde cursus te doorlopen.

Je account

Voor het raadplegen van een cursus dien je een account aan te maken. Dit is nodig om toegang te krijgen tot een aangekochte cursus. Je kunt je account aanmaken door op het menu onderdeel ‘mijn account’ te klikken. Hier vind je een scherm waar je kunt inloggen op je bestaande account of een nieuwe kunt aanmaken. Je kunt hier ook kiezen om je aan te melden met Facebook of via je Google account (gmail).
Om je wachtwoord te wijzigen, dien je eerst aan te melden onder ‘mijn account’. Ga vervolgens naar het tabblad ‘accountgegevens’ . Daar vind je de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord in te stellen. Je wachtwoord wordt steeds gecodeerd opgeslagen en Yoeka heeft hier geen toegang toe.
Wanneer jij je wachtwoord vergeten bent, ga dan naar ‘mijn account’ en klik op ‘wachtwoord vergeten’ Vervolgens kan jij je mailadres opgeven waar een nieuw wachtwoord naar verzonden wordt. Indien je niet onmiddellijk een email vindt om je wachtwoord opnieuw in te stellen, kijk dan ook zeker een keer in je spambox. Je nieuwe wachtwoord wordt gemaakt in een automatisch gegenereerd antwoord, Yoeka heeft geen toegang tot deze gegevens.

Betaling en terugbetalingen

Terugbetaling van aangekochte cursussen is niet mogelijk. Bij aankoop van fysieke producten kan iemand gebruik maken van het herroepingsrecht. Dit recht vervalt echter bij de aankoop van digitale producten of diensten. In de algemene voorwaarden lees je hier meer over. Indien je niet tevreden bent over de inhoud van een cursus neem je best contact op via mail op info@yoeka.be. Dan wordt bekeken welke mogelijke oplossingen er zijn voor jouw vraag. Deze oplossingen zullen zich vooral situeren in het geven van extra uitleg hoe je verder met de cursus aan de slag kunt. Verder kunnen jouw vragen of opmerkingen ook resulteren in een aanpassing of uitbreiding van een cursus.
Voor de betaling van een cursus kan je gebruik maken van bancontact, VISA of IDEAL. Bij aankoop word je omgeleid naar een veilige betaalomgeving waar je de gewenste betaalmethode kunt selecteren. Onder ‘mijn account’ kan je, indien gewenst, je betaalmethode opslaan. Deze gegevens worden steeds gecodeerd opgeslagen en hier heeft Yoeka geen toegang toe.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

Neem contact op via onderstaand contactformulier.

    X
      wpChatIcon
      error: Inhoud is beschermd