De voordelen van kindercoaching?

 * Je gaat samen met je kind met zijn vraag aan de slag op een afgesproken uur in de praktijk te Turnhout.

 * Elk traject wordt op maat opgesteld afhankelijk van de vraag en noden.

 * Het coachtraject wordt positief, visueel en creatief benaderd.

 * Na elk gesprek is er mogelijkheid tot het geven van feedback.

 * Je kan het traject zelf beëindigen als je het gevoel hebt dat jullie alleen verder kunnen.

Werkwijze

Binnen de kindercoaching gaan we op zoek naar welke vaardigheid jouw kind nog moet leren om met een bepaald probleem om te gaan. Vervolgens zetten we stappen om deze vaardigheid te onderzoeken, te oefenen en te implementeren naar de verdere toekomst. Het leren van nieuwe dingen gaat nooit in één keer. Daarom werken we in kindercoaching steeds in kleine stapjes naar ons doel. Voorwaarde om met kindercoaching te starten, is dat het kind zelf zin heeft om een traject aan te gaan. 

Binnen het totale proces werk ik met interactieve vraagstelling en verschillende creatieve werkvormen. Deze werk- en zienswijze versterkt het engagement en motivatie van jouw kind en vergroot, door zijn sneeuwbaleffect, de psychologische weerbaarheid en veerkracht. De eerste gesprekken vinden plaats met zowel het kind als de ouder(s). Dit om samen te bespreken waaraan we gaan werken binnen het traject en om het kind te laten wennen aan de omgeving en mijn persoon. Daarna ga ik alleen met het kind aan de slag om via gesprek en creatieve werkvormen te werken aan zijn struikelblokken. Op het einde van elk gesprek wordt een kort feedbackmoment voorzien voor de ouders. Dit steeds in aanwezigheid van het kind. Regelmatig worden er ook reflectieopdrachten meegegeven om thuis verder mee aan de slag te gaan. 

De kindercoaching gaat door in ‘Wonderland’. Een ruimte vol magie, sprankels, vreemde en niet zo vreemde wezens, kracht en moed.

Tarieven

KENNISMAKING

25€/50 MINUTEN

 

Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Ik luister naar wie jullie zijn, wat je kind allemaal al goed kan, en wat soms wat moeilijker gaat. Vervolgens gaan we op zoek naar wat je kind wilt leren binnen zijn coachtraject.

COACHING

40€/50 MINUTEN

 

Nadat we, tijdens het kennismakingsgesprek, een duidelijk doel hebben afgesproken, gaan we aan het werk om dit verder te verkennen en op zoek naar handvatten om tot dit gewenste doel te komen. Daarnaast kunnen jullie, via opdrachten, thuis verder aan de slag om de nieuwe vaardigheid te oefenen en eigen te maken.

 

Ik richt me vooral op klachten die te maken hebben met angst of stress zoals bv

 

Wil je meer weten over hoe coaching verloopt bij een welbepaald onderwerp? Klik dan op één van bovenstaande termen en je wordt omgeleid naar een pagina met meer uitleg 

 

Deze lijst is onvolledig en eerder een indicatie van problemen waarvoor je bij mij terecht kan. Heeft je kind last van een ander, gelijkaardig, probleem dat niet in de lijst voorkomt? Neem gerust contact op, of maak een afspraak voor een eerste kennismakingsgesprek.

Daar verkennen we wat de mogelijkheden zijn binnen jouw vraagstelling.

Yoeka voor kids

Vind je het moeilijk om aan je kind uit te leggen wat een kindercoach juist doet en waarvoor je bij mij terecht kan? Op de pagina ‘Yoeka voor kids’ help ik je verder op weg door middel van een aantal filmpjes op maat van jouw kind.

Nog vragen?

Neem dan contact op via de contactgegevens of via onderstaand contactformulier.