Charlotte de mot

Charlotte de mot

leef je dromen

Ieder mens heeft dromen. Dromen welke men graag ooit gerealiseerd wilt zien, dromen waarvan men denkt dat ze nooit werkelijkheid kunnen worden.

In sommige levensfasen zien we niet meteen oplossingen voor onze dromen. We dromen te ver, te groot, zien niet welke stappen we kunnen zetten om onze droom te realiseren. Later beseffen we plots hoe het wel zou kunnen.

Wanneer we tot dat inzicht komen, vinden we dan weer dat we te oud zijn om deze stappen te zetten. En zo blijven we dromen en dromen en dromen…

Besef echter dat, in welke fase je ook zit in je proces, er vaak maar één factor is die je tegenhoudt om je dromen te realiseren. En dat is jouw angst voor je droom. Als je bang bent om stappen te zetten richting je wensen en jezelf dingen begint wijs te maken om deze stappen toch maar niet te zetten zoals ik ben te oud, ik ben te jong, ik heb geen geld, ik kan dit niet…

Ga dan eens op zoek naar waar je werkelijke angst zit. Kijk hoe je deze kan overwinnen. Ga de uitdaging aan en vorm je angst om tot een uitdaging.

Wedden dat er zo meer dromen werkelijkheid kunnen worden dan je in eerste instantie dacht?☁️🤩

Charlotte de mot

nee leren zeggen

Ja en nee. Twee hele kleine woordjes en toch zo moeilijk te hanteren. Wat maakt dat het uitspreken van deze woorden soms zo lastig is?

Het probleem zit in het feit dat deze twee woorden onverenigbaar zijn. Een ja voor het ene is een nee voor het andere. En daar wringt vaak het schoentje. Door het zeggen van ja of nee maak je een keuze voor de ene of de andere weg.

Het maken van keuzes is niet altijd evident en dat maakt dat we onze ja of onze nee in sommige gevallen goed dienen te overwegen.

Belangrijk daarvoor is te weten waarop jij nu echt ja wilt zeggen. Waar wil je voor gaan? Wat wil je echt? Hoe voelt die ja die je net gezegd hebt? En welke kruising ben je ingeslagen door die ja te zeggen?

Om volmondig met een goed gevoel ja te kunnen zeggen, dien je te oefenen in het nee zeggen.

Ga de komende periode dus wat vaker aan de slag met het oefenen met je nee en ontdek waar jou werkelijke ja zit. Zodat je voortaan eerlijk kan zijn tegenover jezelf en je ja een echte ja kan worden. 🤥

Charlotte de mot

Waar iemand naartoe wil, wordt niet bepaald door het vertrekpunt

Wanneer mensen vastzitten in een situatie gaan ze vaak hard op zoek naar het waarom. Het punt waar men tegenaan loopt wordt uitvoerig onderzocht, bekeken, omgekeerd, uitgespit …

Na dit eenmaal te hebben gedaan, gaat men er nog eens langs en nog eens, en nog eens, en nog …. Zo blijft men in een cirkeltje draaien. Deze handelingswijze brengt ons niet verder naar een oplossing van een situatie of het overwinnen van een struikelblok.

Belangrijker is het om dan even stil te staan en te kijken wat er op je weg ligt. En wanneer je hier een duidelijk beeld van hebt, onderzoeken hoe je hier voorbij kan op weg naar je doel.

Tijdens je levensreis kom je voor vele uitdagingen te staan. Laat ze echter geen obstakels zijn op je grote reis. Onderzoek ze, bekijk wat ze mogelijk willen zeggen, ga uitdagingen aan en ruim uiteindelijk het struikelblok uit de weg zodat je pad weer vrij is tot je volgende leerpunt. 👊💪

Charlotte de mot

Als je vrees afneemt, komt er ruimte voor liefde

Er zijn slechts twee manieren om in het leven te staan: ofwel benader je het vanuit angst of vanuit liefde. Deze twee gaan nooit samen. Alles wat geen liefde is – is angst. Alles wat geen angst is – is liefde.

Op momenten dat je de wereld vanuit liefde leert bewandelen en ervaren zul je merken dat dingen nog meer speciaal worden. Ontmoetingen worden anders, je gaat de wereld rondom nog intenser beleven en waarderen. Je energie en levenslust stijgen. Je gaat jezelf durven toestaan te groeien naar je ware ik.

Geef liefde aan anderen en je zal ontdekken dat je liefde ontvangt. Durf kleine stapjes te zetten om je angsten te overwinnen en je zal merken dat je langzaam bevrijd geraakt van het harnas dat het soms vormt en de vrijheid van liefde gaan voelen.

Daag jezelf uit te groeien, want jij bent het meer dan waard 🥰❤️

Charlotte de mot

Voor elk ding dat je ziet, bestaan er miljarden dingen die onzichtbaar zijn

 

Het leven en de wereld bestaat uit veel facetten. Er is van alles te leren, te ontdekken, te zien, te voelen, te ruiken, te proeven…. Zo veel dat het onmogelijk is alles wat bestaat op één of andere manier te ervaren.

Hierdoor maken mensen constant keuzes. Iedereen richt zich op andere doelen en wegen. Vaak zijn we ons weinig bewust van het bestaan van die andere werelden omdat we gefocust zijn op onze weg.

We zien enkel dat waar we onze blik op richten. Wanneer je vastzit in je kijkrichting, besef dan dat er gigantisch veel kijkrichtingen zijn en je momenteel even beperkt wordt door je blinde vlek.

Tracht daarom eens door een andere bril of invalshoek naar je situatie te kijken, verleg je focus en je zal zien dat de oplossing uiteindelijk ergens in je blikveld verschijnt. 🤓😎🕵️‍♀️

Charlotte de mot

Het juiste moment om te ontspannen is wanneer je daar geen tijd voor hebt

Druk, druk, druk, geen tijd om te ontspannen want ik moet nog dit en dat. Deze zaken flitsen vaak door ons hoofd en in momenten rennen we van hier naar daar. Stress stapelt zich op en als we niet tijdig op de rem gaan staan, raken we vermoeid en neerslachtig.

Belangrijk om dan even stil te staan en je volgende vragen te stellen. 

*Moet dit ALLEMAAL?
*Moet IK dit doen of kan dit ook door iemand anders gebeuren?
*Moet dit NU?

Je zal merken dat er vaak dingen zijn die je kan uitstellen, die niet allemaal in één keer dienen te gebeuren, misschien hoef je het niet eens allemaal zelf te doen. 

En de belangrijkste vraag die je jezelf best kan stellen is:

*VAN WIE moet dit allemaal?

Door het stellen van deze vragen ontdek je vaak dat heel veel dingen die zogenaamd moeten gebeuren enkel en alleen door onszelf aan onszelf gedicteerd worden.

Leg dus het moeten af en toe even opzij en neem tijd om te ontspannen. Moet dat? Ja dat moet! 😉

— zich ontspannen aan het voelen.

Charlotte de mot

De mens lijdt vaak 't meest door 't lijden dat hij vreest, doch dat nooit komt dagen

Piekeren – het is iets des mensen. In wezen is piekeren een gezond proces. Je komt voor een probleem. Gaat op zoek naar oplossingen. Je wikt en weegt verschillende oplossingen naast elkaar af. En uiteindelijk neem je een beslissing om voor de meest logische en haalbare oplossing te gaan.

Soms gebeurt het dat we vastraken in ons gepieker. Dat we gaan doemdenken en ons ‘als … dan…’ scenario’s voorstellen. Deze gedachten creëren angsten, onzekerheid en stress.

In praktijk blijkt ook vaak dat deze gedachten op dat ogenblik onnodig zijn. Veelal verloopt de werkelijkheid anders dan men vreesde. En lijkt na afloop van een stresserende gebeurtenis alles weer wel te zijn meegevallen. 

Heb jij last van doemdenken? Ga dan eens na hoeveel van je angstige gedachten uiteindelijk ooit werkelijkheid zijn geworden? 🤯🧐🤔

 — zich bedachtzaam aan het voelen.

Charlotte de mot

Ik realiseerde me uiteindelijk dat mensen precies zijn zoals ze zijn, hoe mijn mening ook over hen luidt

Wanneer we ons in een moeilijke situatie bevinden, hebben we vaak het idee dat anderen moeten veranderen. Dat ze dingen anders moeten aanpakken. We vinden dat zij verantwoordelijk zijn voor onze gevoelens en de dingen die gebeuren. Van daaruit willen we anderen gaan veranderen en overtuigen van onze kijk en mening.

Het willen veranderen van anderen kost echter veel energie en brengt je (door de onmogelijkheid ervan) in een negatieve neerwaartse spiraal.

De oplossing is aanvaarden dat ieder is wie hij is. Ieder kan slechts zijn stukje denken en gedrag veranderen. En van daaruit veranderen ook je gevoelens omtrent een situatie. Wanneer je anders naar anderen kijkt en kan aanvaarden dat ieder is wie hij is, zal je zien dat de mensen met wie je best aansluiting vindt meer en meer op je pad passeren.

Volg de komende periode dus wat meer de weg naar jezelf en ontdek wat of wie daar best bij aansluit ❤️🌷

Charlotte de mot

Mislukkingen zijn oneindig veel belangrijker dan successen

Vaak zijn we erg bang om te mislukken, of te falen zoals we het ook wel noemen. Toch is het belangrijk in ons groei- en leerproces om af en toe fouten te durven maken. Je kan niets nieuw leren zonder fouten te maken. Daarnaast bestaat een mislukking niet echt. Het is gewoon iets dat anders loopt dan we verwacht hadden. Kijk naar hoe een dergelijke situatie is verlopen, wat je kan doen om ze anders aan te pakken zodat ze dichter aansluit bij wat je in eerste instantie in gedachten had, oefen, analyseer, reflecteer, verander en zet door. Gun jezelf groeikansen! 💪👊❤️ — zich gemotiveerd aan het voelen.